Ons Project

Toen ik in de zomer van 2012 naar Togo afreisde om te helpen als vrijwilliger in een weeshuis, heb ik mijn hart volledig verloren aan dit vrij ongekende, maar toch zo prachtige land en zijn fantastische inwoners.  Toch moet ik ook toegeven dat ik zwaar geraakt was door de grote armoede en het schrijnende tekort aan gezondheidszorg en onderwijs. Vooral de kleinste kinderen zijn hierdoor het zwaarste getroffen. Terwijl onze kindjes in mooie klasjes kwalitatief onderwijs krijgen vanaf 3 jaar zwerven vele kleutertjes in Togo doelloos in straten. Toen ik terug in België was, kon ik deze beelden maar moeilijk uit mijn gedachten zetten. Daarom heb ik besloten om, samen met enkele nauwe vrienden, een eigen organisatie op te richten die deze problematiek verder zal aanpakken.

Na lang brainstormen is zo vzw TogoKIDS geboren! Wij zullen ons in de toekomst vooral richten op het bouwen van een kleuterschool in het dorpje Wli in Togo. Hier zullen kindjes van 3 jaar tot 6 jaar terecht kunnen voor kwalitatief onderwijs zodat zij zonder leerachterstanden aan de lagere school kunnen beginnen. Verder zullen wij op termijn ook bestaande infrastructuren gaan ondersteunen.

Onze doelstellingen

* Een kleuterschool bouwen in het dorpje Wli.

* Een gunstig kader scheppen voor kinderen van 3-6 jaar om zo de leerachterstand te beperken in het lager onderwijs

* Kansarme kinderen een kans geven op een betere toekomst.

* Kinderen zijn de toekomst. Daarom geloven wij sterk dat de opbouw van een land begint bij de ontwikkeling van de kinderen.

In november 2013 zijn we erin geslaagd de aankoop van de bouwgrond rond te krijgen.

Vanaf nu gaat jullie steun naar de bouw van het kleuterschooltje.

3 Reacties op Ons Project

 • Nathalie C. schreef:

  Proficiat met jullie prachtige initiatief! Het is een mooi project en ik draag zeker mijn steentje bij en dit mag in dit geval echt wel letterlijk genomen worden :-)! Veel succes!

 • Leo Kinet schreef:

  Prachtig initiatief… ook wij werken voor de minderbedeelden op deze wereld. Meer bepaald de weeskinderen in Rwanda.
  Mooie website, ik zal zeker nog langs komen. Misschien om ook wat van op te steken en bij te leren!
  Wens U allen nog veel succes! Murabeho…. tot later in het Kinyarwanda! (mijn moedertaal)

 • Nathalie schreef:

  Bedankt voor de fijne respons! Ook wens ik jullie veel succes met de verdere projecten. Groeten, Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>